PKN gemeente Katlijk-Mildam

WELKOM WELKOM

Welkom op de site van de protestantse gemeente Katlijk-Mildam.

Deze gemeente is ontstaan in 1991 als een federatief verband tussen  de gereformeerde kerk van Mildam en het hervormde deel van de wijkgemeente Oudeschoot-Oranjewoud voor zover woonachtig in Katlijk en Mildam.
Het Samen op Weg proces heeft zich in de loop van de daarop volgende jaren zodanig ontwikkeld dat van het oude onderscheid tussen beide oorspronkelijke kerkgenootschappen nog nauwelijks iets te merken valt. Begin 2007 is onze gemeente officieel protestantse gemeente geworden.

Er worden nu diensten gehouden in  de Tsjongertsjerke in Mildam (Voorheen de gereformeerde kerk, die gesticht is in 1836. Het huidige kerkgebouw is gebouwd in 1857.) en in de Thomastsjerke in Katlijk (nu in eigendom van de stichting Alde Fryske Tsjerken).
In de zomertijd wordt de ene zondag in Mildam en de andere zondag in Katlijk een dienst gehouden.
In de wintertijd 3 zondagen in Mildam tegen 1 zondag in Katlijk.

Ivm de RIVM maatregelen is er tot nader orde geen kerkdienst in Katlijk/ Mildam

Onze gemeente bestaat uit 181 leden. (belijdende leden 93. doopleden 63, vriend/meegeregistreerd 25)

Thomastsjerke:  Kerkelaan 20                   8455 JR    Katlijk
Tsjongertsjerke: Schoterlandseweg 74      8454 KG   Mildam,